Infecțiile cutanate, legătura cu psoriazisul

Piele
Un studiu recent arată că există o asociere întee infecțiile cutanate, la copii, și apariția psoriazisului. 

Un studiu la nivel național în Taiwan a examinat impactul infecției infantile și al expunerii la antibiotice asupra dezvoltării psoriazisului pediatric. Un total de 1.527 de pacienți cu psoriazis pediatric au fost identificați și comparați cu 15.270 de persoane de control fără psoriazis.

Cercetătorii au descoperit că, în ambele grupuri, vârsta medie a fost de 9,9 ± 3,7 ani. Într-o analiză multivariată, s-au observat asociații independente cu psoriazis pediatric pentru dermatita atopică (raportul de cote ajustat, 2,07) și un istoric familial de psoriazis, în special pentru mamă (raportul de cote ajustată, 9,86) sau alte rude de gradul I (raportul de cote ajustate, 5,49). Asocieri semnificative cu psoriazisul pediatric au fost observate pentru infecțiile virale și bacteriene ale pielii (raportul de probabilitate ajustat, 1,35) și infecțiile fungice (raportul de probabilitate ajustat, 1,71) în primii doi ani de viață. Nu s-a observat nicio corelație pentru expunerea sistemică la antibiotice.

„Rezultatele noastre sugerează că infecțiile cutanate și fungice la începutul vieții sunt asociate cu dezvoltarea psoriazisului pediatric”, scriu autorii. "Rolul disbiozei microbiotei din viața timpurie în patogeneza psoriazisului pediatric ar merita să fie investigat în continuare."

Studiul a fost realizat de Yi-Ju Chen, de la Spitalul General al Veteranilor Taichung din Taipei, Taiwan, și colegii săi și a fost publciat în Journal of the American Academy of Dermatology (JAAD)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel