Inflamația: alimentele care o țin la distanță. Sfaturi de la Harvard

Anumite alimente reduc inflamația
Alimente ca fructe, semințe și ceaiul verde ajută la combaterea inflamației. Specialiștii de la Harvard fac câteva recomandări.

Inflamația, alimente. "Inflamația cronică joacă un rol central în unele dintre cele mai provocatoare boli ale timpului nostru, inclusiv artrita reumatoidă, cancer, boli de inimă, diabet, astm și chiar și Alzheimer", susțin experții de la Harvard Medical School. Potrivit acestora, cercetătorii își extind cunoștințele despre factorii care pot contribui la inflamație sau pot ajuta la contracararea acesteia, iar o mare parte din recomandările sugerate pentru un stil de viață sănătos, fără probleme de inflamație, se reduc la aceleași sfaturi de sănătate care vi le-a dat bunica.

Inflamația, alimente: ce să mâncăm

Specialiștii vă sfătuiesc să alegeți alimente sănătoase deoarece dieta joacă un rol important în inflamația cronică: "bacteriile noastre digestive eliberează substante chimice care pot impulsiona sau suprimă inflamația. Tipurile de bacterii care populează intestinele noastre și produsele lor secundare chimice variază în funcție de alimentele pe care le consumăm".

Iar unele alimente încurajează creșterea populațiilor de bacterii care stimulează inflamația, în timp ce altele au efectul opus.

Alimente recomandate:

1. Fructe si legume - majoritatea fructelor și legumelor colorate în mod natural conțin niveluri ridicate de antioxidanți și polifenoli - compuși potențial de protecție găsiți în plante.

2. Nuci si semințe - studiile au constatat că consumul de nuci și semințe este asociat cu markeri reduși de inflamație și un risc mai scăzut de boli cardiovasculare și diabet.

3. Băuturi - polifenolii din cafea și flavonolii din cacao se consideră că au proprietăți antiinflamatorii. Ceaiul verde este bogat atât în polifenoli, cât și în antioxidanți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel