Inflamația tiroidei, semnul unei tulburări psihice?

Bolile de tiroidă pot fi prevenite prin adoptarea unui anume stil de viață
Persoanele cu inflamație autoimună a tiroidei ar prezenta un risc mai mare de a dezvolta anxietate, susține un studiu.

Cercetătorii susțin că funcția tiroidiană ar juca un rol important în dezvoltarea tulburărilor de anxietate și că inflamația tiroidiană ar trebui investigată ca factor de bază în tulburările psihiatrice, cum ar fi anxietatea. Aceasta în contextul în care examinările actuale pentru tulburările de anxietate se concentrează de obicei pe disfuncția sistemului nervos și nu iau în considerare rolul sistemului endocrin.

Glanda tiroidă produce hormonii tiroxină și triiodotironină care sunt esențiali pentru reglarea funcției inimii, a mușchilor și a digestivului, a dezvoltării creierului și a întreținerii oaselor. Inflamația autoimună a tiroidei apare atunci când corpurile noastre produc în mod greșit anticorpi care atacă glanda și provoacă daune. Studii recente indică faptul că tulburările de anxietate pot fi asociate cu disfuncția glandei tiroide.

Tratamentul timp de 14 zile cu ibuprofen și tiroxină – din cadrul studiului - a redus inflamația tiroidiană, a normalizat nivelul hormonilor tiroidieni și a scăzut scorurile de anxietate. "Aceste constatări indică faptul că sistemul endocrin poate juca un rol important în anxietate. Medicii ar trebui să ia în considerare și glanda tiroidă și restul sistemului endocrin, precum și sistemul nervos, atunci când examinează pacienții cu anxietate", susțin autorii studiului, potrivit unui comunicat citat de eurekalert.org.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel