Înfrigurată? Boli care pot fi de vină

Înfrigurată? Înfrigurat? Anemia, fenomenul Raynaud și hipotiroidismul sunt doar câteva din condițiile care te pot face prea sensibil/ă la frig. Aflați mai multe:

Înfrigurată? Înfrigurat? Iată câteva din afecțiunile care te pot face să te simți așa:

Anemie

Vă întrebați de ce vă simțiți înfrigurat / îngrigurată? Anemia ar putea fi o cauză. Ea se întâmplă atunci când nu aveți suficiente celule roșii sanguine sănătoase pentru a transporta în organism tot oxigenul de care acesta are nevoie. Afecțiunea vă va lăsa obosit, slab, amețit și cu greutăți de respirație. De asemenea, vă va fi frig, în special la mâini și la picioare. Medicul dvs. va găsi cauza și vă va spune dacă aveți nevoie de modificări în dieta, suplimente sau alt tratament.

Hipotiroidismul

Atunci când glanda tiroidă nu produce suficient de mulți hormoni, asta vă poate face prea sensibil la frig. De asemenea, puteți avea articulații dureroase, constipație, piele uscată și creștere în greutate. Pot trece ani până când aceste Simptome să fie remarcate.
Hipotiroidismul poate fi cauzat de multe lucruri, inclusiv boală sau tratamente pentru alte afecțiuni. Medicul dvs. vă poate prescrie hormoni artificiali pentru a-i înlocui pe aceia pe care corpul dumneavoastră nu îi produce.

Boala sau fenomenul lui Raynaud

Când îl aveți, vasele de sânge din mâinile dvs. reacționează prea mult la temperaturi scăzute sau stres. În timpul unui atac, care de obicei durează de la câteva minute la o oră, acestea se contractă și limitează aportul de sânge, notează experții de la WebMD.com.
Acest lucru poate face ca degetelede la mâni și de la picioare să fie reci și amorțite, pot deveni albe sau albastre. Pe măsură ce sângele se întoarce în ele, pot să apară furnicături sau chiar dureri. Medicamentele prescrise de doctor pot ușura simptomele și pot preveni deteriorarea țesuturilor. Poate aveți nevoie de intervenții chirurgicale dacă este un caz mai sever.

Boală de rinichi

Diabetul zaharat și hipertensiunea arterială determină adesea boală renală. Deșeurile rămase în organism se pot ridica la niveluri periculoase, deoarece rinichii dumneavoastră nu mai filtrează cum trebuie sângele. Aceasta poate duce la scăderea temperaturii corpului și la alte probleme. Boala renală este, de asemenea, legată de anemie, care vă poate face să vă simțiți înfrigurat / înfrigurată chiar și atunci când este cald afară. Medicul va decide cum să trateze boala renală.

Diabetul de tip 2

Dacă aveți această boală, puteți avea, de asemenea, anemie și probleme cu rinichii și circulația, ceea ce vă poate face să vă simțiți înfrigurat / înfrigurată . Leziunile nervoase date de diabetul zaharat vă pot lăsa, de asemenea, în acestă stare. Menținerea glicemiei sub control plus modificări ale stilului de viață și tratament adecvat vă pot ajuta.

Boala arterială periferică

Se întâmplă când în artere se depune o placă, ceea ce le face rigide și le îngustează. Drept consecință în picioare și, uneori, mâini, nu ajunge suficient sânge. Dacă un picior este mult mai rece decât celălalt, mai ales dacă este dureros, amorțit sau subțire, ar putea fi un semn al bolii. Cereți asistență medicală de urgență dacă observați aceste simptome. Schimbările de dietă și exercițiile fizice pot uneori ajuta, dar medicul dumneavoastră poate sugera medicamente și uneori o intervenție chirurgicală pentru a trata afecțiunea.

Anorexia nervoasă

Este o tulburare de alimentație care vă face să reduceți drastic numărul de calorii și vă poate slăbi periculos. Lipsa de grăsime corporală vă poate lăsa înfrigurat tot timpul, mai ales la mâini și picioare. Această condiție vă poate pune viața în pericol. Discutați cu un medic dacă credeți că aveți sau cineva din jurul dumneavoastră are această tulburare.

Gripa

Este cauzată de un virus care afectează întregul corp, inclusiv nasul, gâtul și plămânii. Puteți avea febră și frisoane, împreună cu dureri de cap, dureri musculare, tuse și o stare de slăbiciune generală. Poate fi grav, mai ales pentru copiii mici și adulții mai în vârstă, care au și alte afecțiuni (comorbidități). Vaccinați-vă în fiecare sezon gripal pentru a avea mai multe șanse să rămâneți sănătos.

Neuropatia periferică

Dacă vă e frig la picioare, dar acestea nu sunt reci la atingere, ar putea fi un semn al acestei afecțiuni. Deseori începe la degetele de la picioare și se extinde, ulterior, la tot piciorul. Se întâmplă atunci când nervii periferici sunt vătămați sau afectați de ceva. Diabetul este o cauză comună, dar ar putea fi datorată și infecțiilor, a bolilor ficatului sau rinichilor, să fie datorată faptului că nu aveți un apot suficient de vitamine sau ați intrat în contact cu substanțe chimice toxice. Medicul dvs. poate stabili și trata cauza problemei.

Nu aveți suficientă vitamina B12

Poate provoca anemie, care te poate face să te simți înfrigurat / înfrigurată. Puteți obține vitamina B12 pe cale naturală din carne de pui, ouă și pește. Unele cereale și alte alimente sunt de asemenea, surse bune. Rețineți, însă, că este posibil să nu obțineți suficientă vitamkină B12 chiar dacă mâncați o mulțime de alimente. Unii oameni au probleme cu absorbția vitaminei din cauza unei boli sau a unor medicamente pe care le iau.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel