Înghețata, beneficii pentru sănătate? Trei motive ca să scapi de vinovăție după ce o mănânci

A venit sezonul ei. Vanilie, ciocolată, căpșuni, asezonată cu caramel sau la cornet. Ne îmbie și ne face să uităm de orice dietă. Dar dacă totuși ar fi și niște avantaje ale consumului de înghețată?

Există suficiente motive pentru a sta departe de înghețată. De la faptul că îngrașă și până la motive mai grave, ca acelea că poate avea efecte negative în cazul anumitpr boli. 

 

Totuși, înainte de a te simți complet vinovat de porția de înghețată pe care tocmai ai savurat-o, află că sunt și câteva părți bune ale acestui desert.

Înghețata te poate face fericit.


Mai precis, actul în sine de a mânca o înghețată poate crește serotonina, un neurotransmițător denumit uneori „hormonul fericirii”. Mai mult, experții din sănătate recomandă o porție de înghețată în momentele de tristețe. 


Valoare nutritivă

Deși înghețata este densă din punct de vedere caloric, potrivit Healthline, ea oferă un anumit aport nutritiv. Inghetata contine calciu, potasiu si magneziu, care ajuta la mentinerea nivelului sanatos al tensiunii arteriale. Pe de altă parte, calciul este esențial pentru dinții și oase puternice.


O porție normală de înghețată conține între 5 g și 9 g de proteine, ceea ce poate ajuta la sațietate în timp ce creștem nivelul de energie.

De asemenea, mult râvnitul desert conține și vitamina A, tiamina, riboflavina, vitamina B6 și fosfor.

Sursă excelentă de calciu

Consumul de înghețată ne poate îmbunătăți și absorbția calciului. Într-un studiu (link direct), cercetătorii olandezi le-au oferit celor 16 voluntari două tipuri de înghețată fortificate cu calciu  și lapte la micul dejun. Scopul lor a fost să stabilească dacă înghețata fortificată ar ajuta la creșterea absorbției de calciu a unei persoane. Descoperirile lor: Calciul a fost absorbit la fel de ușor din înghețată ca și din lapte. Cu alte cuvinte, după cum au scris cercetătorii, „înghețata poate fi o sursă bună de calciu” 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel