Inovative și generice noi destinate tratamentului contra cancerului

Patru noi medicamente inovative pentru cancer sunt recomandate spre aprobare în Europa. Două sunt pentru cazurile de melanom metastatic, unul contra cancerului pulmonar cu celule mici, iar al patrulea este pentru cazurile de cancer la sân metastatic. Pe lângă acestea, Comisia pentru medicamente de la Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat încă patru biosimilare tot pentru tratarea unor forme de cancer .

Cele patru tratamente inovative noi au primit, la finalul lunii iulie, recomandarea de a fi aprobate în Uniunea Europeană, după reuniunea Comitetului pentru medicamente de uz uman al Agenției Europene pentru Medicamente (CHMP).

Dintre cele patru medicamente: două sunt pentru melanom metastatic - encorafenib (Braftovi, Pierre Fabre) și binimetinib (Mektovi, Pierre Fabre), unul spre imunoterapie pentru cancer pulmonar cu celule mici - durvalumab (Imfinzi, AstraZeneca), iar ultimul este un inhibitor al kinazei dependente de ciclină (CDK4 / 6) pentru utilizarea în cancerul mamar metastatic - abemaciclib (Verzenios, Eli Lilly), anunță medscape.com.

Biosimilare și generice

În afară de acestea, comisia a mai dat un aviz pozitiv și pentru două produse biosimilare destinate pacienților cu cancer - Pelgraz (Accord Healthcare) și Udenyca (ERA Consulting GmbH). Ambele sunt biosimilare pentru factorului de stimulare a coloniilor de granulocite pegfilgrastim, ambele fiind destinate reducerii duratei neutropeniei și a incidenței neutropeniei febrile datorate chimioterapiei.

La aceeași întrunire, CHMP a recomandat, de asemenea, acordarea autorizației de punere pe piață pentru două medicamente generice, și ele destinate pacienților cu cancer - Gefitinib Mylan (gefitinib), pentru tratamentul cancerului pulmonar cu celule mici și Lenalidomide Accord (lenalidomidă), pentru tratamentul mielomului multiplu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel