Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Institutul Inimii, Cluj-Napoca: aproape 1,5 milioane de lei pentru dotări
24 oct 2019 / 12:25
Aproape 1,5 milioane de lei au fost alocate Institutului Inimii din Cluj-Napoca, în ultimii doi ani, pentru dotare cu aparatură și echipamente medicale.
de  Adisa Codruț

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a acordat Institutului Inimii din Cluj-Napoca, în ultimii doi ani, aproape 1,5 milioane de lei pentru dotarea cu aparatură şi echipamente medicale.

"Doar în ultimii doi ani, Consiliul Judeţean a investit 1.469.500 de lei în Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu', unitate medicală aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii. Banii au fost alocaţi pentru a dota unitatea sanitară cu următoarele echipamente şi aparaturi medicale: două ecografe cardiace, un microtom rotativ manual, trei defibrilatoare cardiace, un sistem de telemetrie, o piesă de mână electrică modulară pentru osteotomii cu cuplaj special pentru sternotomie, patru aspiratoare chirurgicale pentru secreţii, 14 cărucioare pentru administrarea medicaţiei şi diverse piese pentru asigurarea bunei funcţionări a unui angiograf şi a unui aparat RX", se arată într-o informare transmisă de CJ Cluj, citează agerpres.ro.

În context, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a menţionat că 2019 este Anul Sănătăţii şi că se va continua dotarea şi modernizarea spitalelor aflate în administrarea instituţiei. 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?