Insuficiență cardiacă, combinația de medicamente care i-ar ajuta pe suferinzii de inimă

Inima
Un cardiolog a vorbit la un simpozion al Societății Americane de Fiziologie despre un nou plan de tratament al bolilor cardiovasculare prin combinarea a două clase de medicamente.

Insuficiență cardiacă, combinație. Cardiologul Bertram Pitt, e optimist că o combinație între două noi clase de medicamente ar ajuta pacienții cu boli cardiovasculare într-un regim de tratament. Medicul a prezentat avantajele acestui plan de tratament într-o prelegere susținută la un simpozion din Colorado, organizat de Societatea Americană de Fiziologie.

Momentan există un curs primar de tratament pentru pacienți cu insuficiență cardiacă sau hipertensiune arterială rezistentă și care presupune utilizarea unei clase de medicamente numite antagoniști ai receptorilor mineralocorticoizi steroizi (s-MRA), în principal spironolactona.

"S-MRA acționează prin blocarea reabsorbției de sodiu a organismului, ceea ce duce la creșterea excreției de lichide. S-MRAs sunt eficiente la reducerea mortalității sau spitalizării legate de insuficiență cardiacă. Organizația Mondială a Sănătății include spironolactona pe lista sa de medicamente esențiale ca tratament pentru insuficiență cardiacă. Cu toate acestea, s-MRA-urile pot provoca potasiu mare din sânge, o complicație periculoasă și potențial fatală. Din această cauză, mulți medici ezită să înceapă tratamentul cu s-MRAs sau să întrerupă tratamentul în câteva luni, lăsând din nou pacienții în pericol de complicații ale insuficienței cardiace", se precizează într-un comunicat al Societății Americane de Fiziologie.

Insuficiență cardiacă, combinație. Noua clasă de medicamente

Noul plan de tratament de care amintea cardiologul presupune o nouă clasă de antagoniști ai receptorilor mineralocorticoizi - antagoniști ai receptorilor mineralocorticoizi nesteroizi (ns-MRSs). Aceasta este evaluată pentru eficacitate și efecte secundare.

Până în prezent, ns-MRA-urile par cel puțin la fel de eficiente ca s-MRA-urile cu rate mai mici de potasiu în sânge crescut. În plus față de ns-MRA-uri, noile pastile înlocuiesc medicamentele mai vechi de reducere a potasiului, care au fost rareori utilizate, deoarece ar putea provoca moartea țesutului intestinal. Cardiologul Pitt a observat că dezvoltarea de noi ARM-uri și disponibilitatea de noi agenți de reducere a potasiului „țin promisiunea îmbunătățirii în continuare a rezultatelor cardiovasculare în pacienți cu insuficiență cardiacă, boli renale cronice, diabet zaharat și/sau hipertensiune arterială rezistentă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel