INSULINE DETEMIR - prospect

Foto: Pixabay
INSULINE DETEMIR – prospect. Acțiune: Hormon care asigură homeostazia metabolismului glucidic; se leagă de receptorii specifici de la suprafața celulelor din țesuturile insulinosensibile, cum ar fi ficatul, țesutul muscular sau adipos. Inhibă biosinteza hepatică de glucoză și crește utilizarea periferică a glucozei, cu scăderea glicemiei. De asemenea, inhibă lipoliza, cu diminuarea formării corpilor cetonici.

INSULINE DETEMIR – prospect:

Denumire comercială: LEVEMIR® PENFILL®

Forma: Soluție injectabilă în cartușe

Indicații: Diabet zaharat.

Contraindicații: Hipoglicemie; Hipersensibilitate la insulina detemir sau la oricare din excipienți.

Atenție!: Control metabolic complet, cu monitorizarea glicemiei; prudență la vârstnici, infecții, stări febrile, afecțiuni renale sau hepatice, asocieri cu antidiabetice orale, octreotid, IMAO (inhibitori de monoaminooxidază), a-blocante, IEC (inhibitori de enzimă de conversie), salicilați, alcool, steroizi anabolizanți, contraceptive orale, tiazide, glucocorticoizi, hormoni tiroidieni, simpatomimetice, danazol, fenitoină, litiu, fenotiazine, heparină, acid nicotinic; șoferi și activități deprecizie. Prudență în cazul administrării în timpul sarcinii și alăptării.

Reacții Adverse: Hipoglicemie (transpirații reci, piele rece, paloare, nervozitate, tremor, anxietate, astenie marcată, confuzie, dificultate în concentrare, somnolență, foame excesivă, tulburări de vedere temporare, cefalee, greață și palpitații), edeme și anomalii de refracție, hipersensibilitate locală (eritem, inflamație, prurit și lipodistrofie la locul injecției) sau sistemică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel