INTERFERONUM ALFA-2A - prospect
15 ian, 19:28
INTERFERONUM ALFA-2A – prospect. Acțiune: Antiviral, antiproliferativ, imunomodulator.
de  DCMedical Team
Foto: Pixabay

INTERFERONUM ALFA-2A - prospect

Denumirea comercială: ROFERON

Forma: Soluție injectabilă 

Indicații: Tratamentul neoplasmelor limfatice și hematopoietice, neoplasme solide, maladii virale.

Contraindicații: Hipersensibilitate la produs; afectare cardiacă severă; disfuncție severă renală, hepatică sau a măduvei hematopoietice; epilepsie și/sau alte disfuncții ale Sistemului Nervos Central; hepatită cronică decompensată sau ciroză hepatică severă; hepatită cronică care este sau a fost tratată recent cu agenți imunosupresori, cu excepția trat. de scurtă durată cu glucocorticoizi; leucemie mieloidă cronică la bolnavi la care este posibil un transplant alogen de măduvă osoasă.

Atenție!: Monitorizare renală, hepatică sau medulară; supraveghere neuropsi hiatrică; prudență în depresie medulară severă, transplant, psoriazis, diabet zaharat, copii; asocieri cu medicamente biotransformate prin oxidare; sarcină și alăptare; șoferi și activități de precizie.

Reacții Adverse: Simptome pseudo-gripale, anorexie, greață, vărsături, tulburări de gust, senzație de uscăciune a gurii, scădere în greutate, diaree, dureri abdominale, creșterea ALT, fosfatazei alcaline, LDH și bilirubinei, amețeală, vertij, tulburări de vedere, scăderi ale funcției cerebrale, tulburări de somn, tendință la suicid, parestezii, scăderea sensibilității, neuropatie, prurit și tremor, hTA (hipotensiune arterială) tranzitorie, pusee hipertensive pasagere, edeme, cianoză, aritmii, palpitații și dureri toracice, reexacerbări ale herpesului labial, rash, prurit, uscăciunea mucoaselor, rinoree și epistaxis, scădere a funcției renale, leucopenie tranzit orie, hipocalcemie inconstantă, hiperglicemie, reacții la locul injectării. Anticorpi antiinterferon.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?