Intervenție contracronometru. Adolescentă care voia să se sinucidă, salvată de polițiști

Sinuciderile sunt frecvente în rândul medicilor americani
O fată de 17 ani care voia să se sinucidă a fost salvată de polițiști. Aceasta a sunat la Telefonul Copilului, unde a anunțat ce vrea să facă, astfel că polițiștii au reușit să o localizeze fără ca ea să fi dat detalii despre locul în care se află. 

O adolescentă de 17 ani care a sunat la Telefonul Copilului spunând că vrea să se sinucidă a fost salvată de poliţişti, aceasta aflându-se acum în grija medicilor, a informat Poliţia Capitalei, citată de agerpers.ro.

Potrivit sursei citate, cu sprijin operativ din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române a fost identificată o primă adresă, de unde au fost obţinute date cu privire la imobilul unde se putea afla minora.

Astfel, s-a ajuns la un bloc situat în sectorul 4. Au fost efectuate verificări în imobil, iar poliţiştii din teren au identificat o adresă, posibil cea unde s-ar fi aflat fata care a sunat la Telefonul Copilului.

Minora locuia cu mama sa, au precizat reprezentanţi ai Poliţiei.

"În seara de 12 septembrie, Poliţia Capitalei a fost anunţată de Asociaţia Telefonul Copilului că la acel moment se aflau în legătură telefonică cu o minoră, care le-a spus că vrea să moară, că are motive să recurgă la un gest care să conducă la acest final. Psihologul care a interacţionat cu fata a reuşit să o menţină în convorbire, răstimp în care a anunţat şi Poliţia. Imediat au fost mobilizate mai multe echipe şi au fost demarate verificări pentru identificarea locaţiei în care se afla minora", arată DGPMB.

Doi poliţişti s-au deplasat chiar în call center, de unde transmiteau detalii echipelor din teren, orice informaţie fiind foarte importantă având în vedere că fata nu a dat detalii despre locul în care se afla.

"Au bătut cu putere în uşă, moment în care cei aflaţi în call center le-au confirmat că este locaţia corectă, pentru că pe fondul convorbirii s-au auzit bătăile în uşă. Nu a fost necesară pătrunderea în forţă pentru că tânăra a deschis. Era conştientă, somnolentă şi într-o stare de sănătate precară. A fost transportată, cu ambulanţa, la spital, unde a rămas în grija medicilor", au afirmat reprezentanţii Poliţiei.

În căutarea minorei au fost angrenaţi poliţişti din 3 sectoare ale Capitalei, întreaga operaţiune fiind finalizată în aproximativ 45 de minute.

Poliţiştii Secţiei 16 efectuează cercetări pentru a stabili ce a condus la acest gest, care putea duce la deces. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel