Intoxicație cu ciuperci: adult din Maramureș internat în spital

Ciuperci
Un maramureșean a fost internat în primele zile ale lunii iunie la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare din pricina unei intoxicații cu ciuperci.

Intoxicație, ciuperci. Reprezentanții Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș" Baia Mare informează că la începutul lunii iunie a adus primul caz de intoxicație cu ciuperci la Unitatea de Primire Urgențe.

„Este vorba despre un pacient adult care, după ce a beneficiat de primele îngrijiri din partea medicilor urgentiști, a fost internat în cadrul secției Interne a unității medicale", se arată într-un comunicat al unității medicale.

Potrivit sursei citate, simptomele intoxicației cu ciuperci se clasifică în funcție de perioada de incubație a tipului de ciuperci care provoacă intoxicația.

Intoxicație, ciuperci: forma ușoară și forma gravă

Când e vorba de ciuperci cu perioadă scurtă de incubație, simptomele apar foarte repede (15 minute - 3 ore) de la consum și se manifestă prin dureri abdominale, tegumente umede, pupilă micșorată, halucinații, tulburări nervoase, hipotensiune arterială, abundența salivației etc.

Când e vorba de ciuperci cu incubație lungă, informează doctorul Dan Roman, medicul coordonator al Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Baia Mare, semnele apar după 12 ore de la consum și se manifestă prin grețuri, vărsături, diaree, icter, tulburări neurologice, afecțiuni hepatice și renale, hemoragii.

În ultima situație amintită, fără un tratament corespunzător, medicii susțin că e posibil ca după 2 zile de la ingestie să se instaleze coma și, ulterior, persoana intoxicată cu ciuperci să moară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel