Toxiinfecție, Timișoara: primele apeluri au venit de sâmbătă

Ambulanță
Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Timişoara, dr. Florin Crişan, a declarat luni că primul apel care are legătură cu tragedia produsă în blocul din strada Mioriţei din Timişoara s-a înregistrat sâmbătă.

"De sâmbătă au fost apeluri din acest imobil, dar părinţii primului copil decedat, în vârstă de 3 ani, au refuzat transportul la spital, sâmbătă dimineaţa, iar seara au revenit cu telefonul pentru aceleaşi simptomatologii, inapetenţă, vărsături şi a fost transportat la spitalul de copii, unde a decedat pe secţie. La celălalt copil, nou-născutul, era suspiciune de aspiraţie (înecat cu laptele, n.r.). Atunci, nimeni nu se gândea la o intoxicaţie. A ajuns tot la spitalul de copii unde s-a declarat decesul. Mama copilului de 3 ani a făcut un apel luni dimineaţă la ambulanţă, cu aceeaşi simptomatologie s-a stopat cardiorespirator, a fost resuscitată, dar s-a stopat din nou şi s-a declarat decesul", a explicat, pentru Agerpres, dr. Florin Crişan, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Timișoara.

Toţi locatarii blocului din Timişoara, din care mai multe persoane au ajuns la spital cu probleme digestive, au fost evacuaţi şi vor putea reveni doar după ce cei de la ISU Timiş vor verifica întregul imobil şi îşi vor da acordul. De asemenea, vor fi investigate medical toate persoanele care locuiesc în imobil, a precizat secretarul de stat din MAI Raed Arafat.

Potrivit unora dintre locatari, situaţia ar putea avea legătură cu o dezinsecţie care s-a făcut în acel imobil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel