Intoxicații Timișoara, panică într-un alt bloc. 10 locatari consultati de medici

Alertă într-un alt bloc din Timișoara, după ce 10 locatari au anunțat că simt miros de insecticid. Din fericire, s-a dovedit că nu e un caz similar cu cel de intoxicații din strada Mioriței.

Ministerul Sănătății a fost anunțat de către Direcția de Sănătate Publică Timișoara că, în acesta seară Serviciul de Ambulanță Timiș a fost solicitat pentru evaluarea medicală a unui număr de 10 persoane dintr - un imobil din Timișoara unde s-a înregistrat un puternic miros de insecticid.

„La locul intervenției a fost o ambulanță de tip C2 cu medic. A fost efectuată evaluarea medicală. La ora 20.36 toate forțele de intervenție s-au retras. Au fost evaluati medical toți cei 10 locatari. Nicio persoană nu a fost transportată la spital și toți locatarii s-au întors în apartamentele lor", a anunțat Ministerul Sănătății.

La fața locului au fost și o echipă CBRN a ISU Timiș, care a verificat întreaga clădire și nu a detectat substanțe toxice periculoase.

„Toate forțele de intervenție se retrag. Au fost evaluați medical toți cei 10 locatari. De asemenea, a fost efectuată detecția pentru substanțe toxice cu aparatura CBRN din dotarea ISU Timiș pe casa scării și în toate apartamentele. Nu s-au identificat substanțe toxice periculoase. Nicio persoană nu a fost transportată la spital și toți locatarii se întorc în apartamentele lor", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiș, Elena Megherea.

ISU a intervenit cu o ambulanță SAJ tip C2 cu medic, un microbuz ISU cu 16 locuri, un echipaj CBRN, un echipaj SMURD și o autospecială de stingere. S-a ventilat spațiul imobilului cu motoventilatoarele din dotare iar locatarii au revenit în casele lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel