Intoxicat cu nitriți, un bebeluș de o lună, din Galați, a ajuns la spital

Bebeluș  FOTO: pexels.com
Un bebeluş de numai o lună, din Galați, a fost intoxicat cu nitriţi și a fost dus în stare gravă, cu elicopterul SMURD, la spital.

Intoxicat, Galați. "Serviciul nostru a fost solicitat să intervină pe raza localităţii Bereşti unde, la centrul de permanenţă al dispensarului din localitate, venise o mamă de 28 ani cu un sugar de o lună, o fetiţă, care prezenta semnele unei intoxicaţii cu nitriţi. Echipajul nostru s-a deplasat la faţa locului, a evaluat pacientul, a acordat primele îngrijiri, apoi l-a transportat la Spitalul Târgu Bujor unde s-a luat decizia imediat de transfer către Galaţi solicitându-se elicopterul SMURD", a precizat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi, citat de Agerpres.

Sugarul a ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii din Galaţi, unde a fost stabilizat.

"Putea fi un caz letal, cum se întâmplă de obicei la sugarii mici, care sunt hrăniţi cu lapte praf pe care îl fac mămicile cu apă din fântână. De multe ori fântânile sunt necontrolate sau mamele nu cunosc că există acolo nitriţi în apă. Copilul a ajuns în spital în stare gravă, intoxicaţia cu nitriţi este o intoxicaţie care practic privează bebeluşul de oxigen. Aceste componente fac un element toxic care se leagă de hemoglobină şi hemoglobina nu mai poate transporta oxigen", a declarat medicul Silvia Constantin Dinescu de la Spitalul de Copii Galaţi, potrivit sursei citate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel