IRBESARTANUM + HYDROCHLOROTHIAZIDUM - prospect

Foto: Pixabay
IRBESARTANUM + HYDROCHLOROTHIAZIDUM – prospect. Acțiune: Irbesartan: antihipertensiv, antagonist al receptorilor AT-1 pentru angiotensină II. Hidroclorotiazidă: diuretic tiazidic.

IRBESARTANUM + HYDROCHLOROTHIAZIDUM – prospect:

Denumiri comerciale: COAPROVEL, CONVERIDE, IRBESARTAN HIDROCLOROTIAZIDA RANBAXY, IRBESARTAN HIDROCLOROTIAZIDA ZENTIVA

Formă: Comprimate filmate

Indicații: HTA esențială. Această asociere în doze fixe este indicată la pacienții a căror tensiune arterială nu este controlată adecvat de irbesartan sau de hidroclorotiazidă, administrate în monoterapie.

Contraindicații: Al doilea și al treilea trimestru al sarcinii. Alăptare. Hipersensibilitate la substanțele active, la unul dintre excipienți sau la alți derivați de sulfonamidă. Următoarele contraindicații sunt determinate de hidroclorotiazidă: insuficiență renală severă (clearance al creatininei < 30 ml/min); hipokaliemie refractară; hipercalcemie; insuficiență hepatică severă, ciroză biliară și colestază.

Atenție!: Hipotensiune arterială la pacienții cu depleție de sodiu și/sau hipovolemie, hipotensiune arterială severă și insuficiență renală la pacienții cu stenoză bilaterală a arterelor renale. La pacienții cu insuficiență renală, este recomandată monitorizarea periodică a concentrației plasmatice de potasiu, creatinină și acid uric, pe parcursul tratamentului. Tiazidele trebuie utilizate cu prudență la pacienții cu insuficiență hepatică sau boală hepatică evolutivă, deoarece alterările, chiar minore, ale balanței hidro-electrolitice pot declanșa coma hepatică.

Reacții Adverse: Vertij, hipotensiune arterială, edeme, sincopă, tahicardie, înroșirea feței, greață, vărsături, diaree, micțiune anormală, modificarea libidoului, disfuncție sexuală, oboseală, creșterea ureei, creatininei și creatinkinazei plasmatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel