Jocurile video ar putea fi bune pentru sănătatea mintală

Jocurile video pot fi bune pentru sănătatea mintală, sugerează noi cercetări.

Studiul efectuat de echipa de la Oxford Internet Institute, Universitatea din Oxford, s-a concentrat asupra celor ce joacă Nintendo Animal Crossing și Plants vs Zombies: Battle for Neighborville de Electronic Arts.
Au fost incluse în studiu date de la producătorii de jocuri, despre cât timp a jucat fiecare participant aceste jocuri video. Aceste informații au fost legate de un sondaj în care jucătorii au fost întrebați ce părere au despre experiențele lor.
Echipa a constatat că timpul real jucat a reprezentat un factor pozitiv mic, dar semnificativ, pentru bunăstarea oamenilor.
Descoperirile aduc o oarecare îndoială asupra teoriei îndelung susținute, conform căreia jocurile provoacă agresiune sau dependență - deși cercetătorii lucrării au admis că studiul oferă doar un instantaneu.
De asemenea, au spus că mai degrabă experiențele subiective din timpul jocului ar putea oferi indicii despre bunăstarea jucătorului, decât timpul petrecut în joc.

Cercetările anterioare s-au bazat în principal pe sondaje care au luat în calcul timpul petrecut pe aceste jocuri, pentru a studia relația dintre joc și bunăstare.
Profesorul Andrew Przybylski, autorul principal al studiului, a declarat: „Fără date obiective de la companiile de jocuri, cei care propun sfaturi părinților sau factorilor de decizie politică au făcut acest lucru fără beneficiul unei baze solide de dovezi. Descoperirile noastre arată că jocurile video nu sunt neapărat rele pentru sănătatea ta; există și alți factori psihologici care au un efect semnificativ asupra bunăstării unei persoane.
„De fapt, jocul poate fi o activitate care are legătură pozitivă cu sănătatea mintală a oamenilor - și reglementarea jocurilor video ar putea să nu le ofere jucătorilor aceste beneficii.”

El a adăugat: „Prin accesul la date despre timpul de joc al oamenilor, pentru prima dată am reușit să investigăm relația dintre comportamentul real al jocului și bunăstarea subiectivă, permițându-ne să livrăm un șablon pentru elaborarea dovezilor de înaltă calitate pentru a sprijini factorii de decizie din sănătate."
Un total de 3.274 de jucători au luat parte la studiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel