KALII CHLORIDUM - prospect
26 aug 2020 / 18:24
KALII CHLORIDUM – prospect. Acțiune: Electroliți esențiali în procesele fiziologice. Potasiul intervine în procesul de creștere; participă la glicogenogeneză, glicogenoliză și la sinteza proteinelor; participă la transmiterea sinaptică a influxului nervos; esențial pentru funcționarea miocardului și sistemului nervos central. Clorul corectează alcaloza metabolică frecvent asociată hipopotasiemiei.
de  DCMedical Team
Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels

KALII CHLORIDUM – prospect:

Denumiri comerciale: CLORURĂ DE POTASIU, CLORURĂ DE POTASIU INFOSINT, CLORURĂ DE POTASIU KABI 

Formă: concentrație pentru soluție perfuzabilă

Indicații: Tratamentul deficitului de potasiu, în special dacă e însoțit de alcaloză hipocloremică, atunci când potasiul nu poate fi administrat pe cale orală sau când hipokaliemia este marcată. Aportul de potasiu în cadrul nutriției parenterale.

Doză: Doza se ajustează în funcție de valorile ionogramei serice și echilibrul acido-bazic. Doza maximă zilnică nu trebuie să depășească 2-3 mmoli potasiu/kg. Admnistrarea se face în perfuzie i.v., cu viteza maximă de 20 mmoli potasiu/oră.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Hipercloremie. Hiperpotasemie sau orice situație cu risc de hiperpotasiemie: Insuficiență Renală, sindroame addisoniene, Doză insuficient controlată, miotonie congenitală, talasemie.

Reacții Adverse: Dureri epigastrice. Aritmii cardiace, în cazul unei viteze prea mari de perfuzare.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?