KETOPROFENUM - prospect

Foto: Pixabay
KETOPROFENUM – prospect. Acțiune: AINS (antiinflamator nesteroidian); inhibitor neselectiv al COX.

KETOPROFENUM – prospect:

Denumiri comerciale: FASTUM® GEL, KETOMAG, KETONAL®, KETONAL® FORTE, KETONAL® DUO, KETONAL RETARD, KETOPROFEN SR, KETOPROFEN, KETOPROFEN ROMPHARM, KETOPROXIN, KETOSPRAY, PROFENID® 

Formă: Comprimate, spray cutanat soluție, soluție injectabilă, gel, 

Indicații: Tratamentul simptomatic al afecțiunilor reumatice inflamatorii, degenerative și metabolice; durere postoperatorie, dismenoree, durere osoasă din metastazele tumorale, durere posttraumatică, artrită reumatoidă, spondiloartrită seronegativă, gută, pseudogută, artroze, reumatism extraarticular. Tratamentul simptomatic, pe termen scurt (până la 7 zile), al durerilor locale, ușoare până la moderate, asociate afecțiunilor musculare și/sau articulare.

Contraindicații: Hipersensibilitate la ketoprofen, la alte AINS (antiinflamatoare nesteroidiane) sau la oricare dintre componentele produsului; ulcer peptic activ; copii. Extern: plăgi infectate, eczeme, arsuri; antecedente de orice tip de reacții de fotosensibilitate; expunerea la soare și la razele UV provenite de la solar trebuie evitată pe parcursul tratamentul și timp de 2 săpt. după terminarea acestuia; al treilea trimestru de sarcină; copii < 15 ani.

Atenție!: Prudență în antecedente de ulcer gastric sau duodenal, sângerări gastrointestinale; Insuficiență Hepatică; Insuficiență Renală; poate masca semnele și simptomele unei infecții acute; gelul nu se adm. pe zone cu plăgi sau leziuni cutanate, mucoase și ochi; interacțiuni medicamentoase cu diuretice, warfarină sau litiu; primele două trimestre de sarcină, alăptare.

Reacții Adverse: Reacții alergice, crize astmatiforme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel