Klaus Iohannis, ANUNȚUL ZILEI: majoritatea școlilor se vor REDESCHIDE din 8 februarie!

Președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis a anunțat, după o ședință fulger la Palatul Cotroceni, că din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide și a precizat că astfel se revine la sistemul în care se ține cont de evoluția pandemiei în fiecare localitate.

„Tema discuției a constat în deschidem sau nu deschidem școlile pentru învățământul față în față și pot să vă comunic că am ajuns în unanimitate, cei care au participat la discuție, la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul II, adică după vacanța de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea școlilor se vor redeschide, asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile în ultimele săptămâni. Asta însemnând majoritatea școlilor se redeschid, elevii revin la școală. Se revine practic la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate”, a anunțat Președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de la Palatul Cotroceni.

„În acest fel, în semestrul II, în localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală. În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă, în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar - clasele I-IV - și copiii din clasele terminale - VIII și XII. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală. (...) Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în on-line”, a mai arătat Klaus Iohannis.

O decizie finală va fi luată pe 2 februarie și doar dacă trendul epidemiologic din România va rămâne la fel ca până acum. 

„Este foarte important de știut că toate aceste lucruri vor deveni realitate în măsura în care situația pandemică nu se înrăutățește grav. Trebuie să respectăm restricțiile. Și apropo de restricții, se schimbă evaluarea pentru școli, însă toate celelalte măsuri rămân în vigoare. Nu se schimbă nimic altceva decât evaluarea pentru școli. În data de 2 februarie, înainte să înceapă școala, vom face tot împreună o reevaluare a situației pandemice și decizia finală (...) va fi luată pe 2 februarie”, a mai arătat șeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel