Laborator de medicină nucleară din Suceava, reamenajat. Cât costă investiția

Teste
La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava au început lucrările de amenajare a Laboratorului de medicină nucleară.

Laborator, medicină. La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava au început lucrările de amenajare a Laboratorului de medicină nucleară în spaţiul în care a funcţionat Ambulatoriul de specialitate, a anunţat, luni, managerul Vasile Rîmbu. "Am dat în folosinţă noul Ambulatoriu Integrat de Specialitate, dar momentul felicitărilor a trecut şi am trecut şi noi la alte investiţii necesare pentru pacienţi'', a spus Rîmbu.

Consiliul Judeţean (CJ) Suceava a aprobat, în şedinţa de luna trecută, suma de 22,2 milioane de lei pentru amenajarea Laboratorului de Medicină Nucleară din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, din care 8,4 milioane de lei reprezintă construcţii-montaj, iar restul PET-CT, SPET-CT, dar şi alte dotări.

Laboratorul de Medicină Nucleară va fi amenajat pe o suprafaţă de circa 800 de mp, din care pe 344 de mp sunt montate aparatele în spaţiile eliberate din Ambulatoriul Integrat ce funcţionează în noua clădire. Potrivit managerului SJU Suceava, investiţiile în amenajarea spaţiilor conexe au o valoare mare pentru că vor trebui protejate cu plumb. Totodată, Rîmbu a spus că se vor înfiinţa alte noi patru săli de operaţii ce vor avea dimensiuni de aproximativ 60 mp, fiind mai mari decât cele existente, fiind create şi spaţii anexe corespunzătoare.

Investiţia privind extinderea pe verticală a Blocului Operator, presupune supra-înălţarea cu un nivel pentru a realiza un spaţiu nou, în conformitate cu legislaţia în vigoare şi standardele internaţionale privind eficientizarea serviciilor medicale chirurgicale. Valoarea totală a acestei investiţii, cu TVA, este de 29,6 milioane de lei şi urmează a fi realizată în 18 luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel