Laboratorul de Radiologie al Spitalului Județean Vâlcea va avea mamograf

Mamograf
Laboratorul de Radiologie al Spitalului Judeţean Vâlcea va fi dotat în maxim o lună cu un mamograf performant, susține preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Radiologie, mamograf. Banii necesari pentru achiziţionarea unui mamograf performant la Spitalul Județean din Vâlcea au fost alocaţi din bugetul de stat şi cel judeţean, livrarea acestuia către unitatea spitalicească vâlceană urmând să fie făcută în 30 de zile.

"Aceasta este o veste uriaşă pentru toate doamnele şi domnişoarele din judeţul nostru şi mă bucur că, în curând, diagnosticarea cancerului mamar în fază incipientă se va face şi la noi, la Vâlcea, cu acest echipament medical", a spus preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, potrivit Agerpres.

Mamograful este unul performant, cu tomosinteză 3D, tehnologie ce permite depistarea cancerului de sân în faze incipiente, şi a costat aproximativ un milion de lei, mare parte fonduri provenite de la Ministerul Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel