LAMIVUDINUM - prospect

Foto: Pixabay
LAMIVUDINUM – prospect. Acțiune: Antiviral nucleozidic, cu acțiune antiretrovirală împotriva virusului hepatitei B și virusului imunodeficienței umane (HIV); inhibitor al reverstranscriptazei.

LAMIVUDINUM – prospect: 

Denumiri comerciale: EPIVIR, LAMIVUDINA AUROBINDO, LAMIVUDINE TEVA, ZEFFIX 

Forma: soluție orală, comprimate filmate, 

Indicații: Hepatită cronică tip B la adulți (cu dovada replicării virale), cu afecțiune hepatică decompensată sau cu inflamație hepatică activă. Parte a terapiei antiretrovirale combinate în infecția cu HIV, la adulți și copii.

Contraindicații: Hipersensibilitate la produs.

Atenție!: Prudență în coinfecții cu virusul hepatitic Delta, tip B precoce mutant sau cu hepatită de tip C; transplant de organe; monitorizare regulată; Insuficiență Renală; asocierea cu trimetoprim, ranitidină, cimetidină, zidovudină; sarcină și alăptare.

Reacții Adverse: Disconfort, oboseală, infecții respiratorii, cefalee, dureri abdominale, greață, vărsături și diaree, acidoză lactică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel