Laszlo Attila: intervențiile în neurologia intervențională au scăzut cu 60% în primele 9 luni ale anului

Dr. Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat
EXCLUSIV
Laszlo Attila, președintele Comisiei de sănătate a Senatului, a vorbit la dezbaterea online „Ce votez pentru Sănătate?” organizată de trustul de presă DC Media Group despre situația în care se află sistemul sanitar.

Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate a Senatului, a fost prezent la dezbaterea online „Ce votez pentru sănătate?”, unde a explicat care este situația sistemului de sănătate, la aproape nouă luni de când a început pandemia în România. 

„(...) Oricât de ciudat pare unora, lupta se dă pe trei fronturi. Una este asigurarea capacităților, tratarea și asigurare a tot ce le trebuie persoanelor infectate cu acest virus, dar în paralel, aceste 8 luni au demonstrat că noi avem un sistem al cărei reziliență este destul de limitată. Noi am putut face față acestei situații oprind activitatea altor specialități. 

Dacă ne uităm un pic la statistici, putem constata că, în continuare, numărul pacienților care au accesat serviciile medicale non-covid este în continuare cu 41% mai mic la nivelul lunii septembrie, comparativ cu luna septembrie anul trecut. Iar dacă luăm în considerare toate acele progrese pe care le-am făcut în anii precedenți, atunci putem constata că degeaba le-am făcut, că acum într-adevăr am făcut un pas important în direcția înainte, dar am făcut doi pași înapoi în aceste 8 luni și doar intervențiile făcute în neurologia intervențională au scăzut cu vreo 60% în primele 9 luni ale anului, cu toate că s-au făcut eforturi pentru a asigura condiții decente tuturor cetățenilor acestei țări.”

Dezbaterea „Ce votez pentru Sănătate?” este organizată de către  trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News, DC Medical, DC Business, DC NewsTV, Stiridiaspora.ro, Defenseromania.ro și Spectacola.ro.

Aflați mai multe detalii în materialul video atașat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel