Laszlo Attila: M-aș bucura să avem surpriza plăcută a rezultatelor vaccinării cu BCG
07 apr 2020 / 13:47
Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat, a subliniat, în cadrul dezbaterii ”Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", necesitatea vaccinării antigripale și BCG.
de  Florina Pop
Laszlo Attila  FOTO: arhivă personală
EXCLUSIV

Invitat la dezbaterea online a DC Media Group, "Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", organizată de trustul DC Media Group, Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate pentru Senat, a amintit despre creșterea numărului românilor care s-au vaccinat antigripal anul acesta. ”Acea cantitate achiziționată, de 1,5 milioane de doze, a fost utilizată aproape în totalitate”, a declarat acesta.

Laszlo Attila a subliniat că România se află într-o perioadă când se confruntă cu un număr mare de boli respiratorii acute, un număr de 5,8 ori mai mare față de anii precedenți, ”ceea ce a fost o surpriză pentru toată lumea în condițiile în care categoriile de risc au profitat de această disponibilitate a vaccinului antigripal”.

Președintele Comisiei de Sănătate pentru Senat este optimist: ”M-aș bucura să avem surpriza plăcută de a vedea rezultatele vaccinării în masă cu BCG în viitorul apropriat privind evidența infecțiilor cu COVID-19 de la noi din țară”.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?