Legea care ar fi dat dreptul fiecărui cetățean să devină donator de organe

Transplant FOTO:pexels.com
Parlamentarii germani au respins un proiect de lege în baza căruia fiecare cetățean ar fi putut deveni donator de organe.

Donator de organe. Parlamentarii germani au votat joi, după dezbateri aprinse, împotriva unui proiect de lege în baza căruia fiecare cetăţean german ar fi putut deveni automat donator de organe, cu excepţia cazurilor în care persoana respectivă sau rudele acesteia refuză acest lucru în scris, relatează dpa.

Propunerea legislativă, susţinută de ministrul german al sănătăţii Jens Spahn, a fost respinsă cu 379 de voturi împotrivă, 292 voturi pentru şi trei abţineri. În cadrul unui al doilea vot, parlamentarii şi-au dat acordul pentru o legislaţie mai moderată în baza căreia cetăţenii sunt întrebaţi periodic dacă doresc să devină donatori de organe. Propunerea legislativă a fost adoptată cu 432 de voturi pentru, 200 împotrivă şi 37 de abţineri.

Proiectul de lege, înaintat de Annalena Baerbock, co-lider al Verzilor, şi Katja Kipping, preşedintă a formaţiunii de stânga Die Linke, le cere tuturor germanilor să-şi exprime poziţia cu privire la această problemă cel puţin o dată la fiecare 10 ani când îşi reînnoiesc documentele de identitate.

Ambele iniţiative aveau drept scop creşterea numărului de donatori, având în vedere că în jur de 9.000 de pacienţi se află pe listele de aşteptare pentru a primi organe în Germania. În prezent, în Germania medicii au voie să preleveze organele persoanei decedate doar în baza unui acord scris înainte de deces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel