Legea diabetului, la Camera Deputaților. Cecilia RADU, Novo Nordisk: sper să fie aprobată curând

Diabet
EXCLUSIV
La Camera Deputaților este în dezbatere proiectul Legii diabetului, un proiect modern care va permite implicarea activă a tuturor actorilor în managementul acestei boli cronice, a explicat Cecilia RADU, General Manager Novo Nordisk. 

Cecilia RADU, General Manager Novo Nordisk a explicat, în EXCLUSIVITATE la dezbaterea „Inovația medicală: acces, impact, schimbări”, realizată de DC Media Group, ce aduce nou, în materie de prevenție, proiectul de Lege a diabetului, care se află pe masa deputaților. 

„Așa cum știm, pandemia de COVID-19, dincolo de amenințare acestui virus, a evidențiat și amploarea bolilor cronice și precum diabetul, și nevoia unui angajament din partea tuturor actorilor de a proteja această categorie de risc. Forumul Român de Diabet s-a implicat cu diverse măsuri în demersul de susținere a pacienților cu diabet în perioada pandemiei, și aici aș menționa ghidurile publicate de Forumul Roman de Diabet pentru pacienți, precum și alte inițiative pe care le-am luat în cadrul grupului tehnic de lucru, (...) ultima întâlnire având loc chiar ieri”, a spus managerul unuia dintre principalii actori pe piața farmaceutică în materie de diabet. 

Prevenție primară, secundară și terțiară

În baza noilor reglementări, se va putea face cu adevărat prevenție, astfel încât pe viitor cazurile de diabet să scadă. 

„Am avut discuții foarte bune despre cum putem proteja mai bine pacienții cu diabet și ce măsuri putem lua, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, în prevenția primară, secundară și terțiară acestei acestei boli. Așa cum s-a menționat, Legea prevenției în diabet se află în acest moment în Camera Deputaților și susținem aprobarea și implementarea ei, deoarece va crea cadrul necesar derulării unor acțiuni concrete de prevenție a diabetului la nivel național, inclusiv acțiuni de educare și informare a populației cu privire la diabet. Aceasta va trimit pe termen mediu și lung la îmbunătățirea stării de sănătate a persoanelor predispuse la diabet, precum și depistarea precoce a bolii și tratarea acestei încă din stadii incipiente, evitând  sau încetinind apariția complicațiilor asociate”, a explicat Cecilia RADU. 

Legea ar putea fi aprobată chiar și până la sfârșitul anului, spune general managerul Novo Nordisk. 

Ar putea fi aprobată curând

„Sunt optimistă că această lege va fi votată sper în plen cât mai repede, până la finalul acestui an în Camera Deputaților. Această lege va crea un un cadru foarte bun pentru a dezvolta niște norme de aplicare care să ofere suport tuturor actorilor, cum spuneam, și aici inclusiv autoritățile locale se pot implica în proiecte care să ajute pacienții cu diabet să-și facă un management mai bun al bolii, să prevină apariția bolii, sunt multiple măsură cu care pot fi luate și care sunt susținute prin această Lege a diabetului. Din punctul meu de vedere este una dintre cele mai vizionare măsuri pe care societatea românească le poate lua pentru a-și proteja generațiile curente și viitoare”, a arătat Cecilia RADU. 

Novo Nordisk este o companie lider Global în terapia antidiabetică și unul din inițiatorii România grupului de lucru din cadrul ARPIM, care este de asemenea și unul dintre fondatorii Forumului Român de Diabet, împreună cu Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. „Acest Forum Român de Diabet este o coaliție care s-a format acum un an și ceva datorită nevoii și eforturilor de prevenție pe care această afecțiune le cere, atât de apariția bolii cât și din perspectiva complicațiilor după apariția bolii, întrucât riscurile sunt foarte mari” a detaliat managerul general. 

Care e situația pacienților cu HIV/SIDA și ce probleme majore a cauzat pandemia de COVID-19, aflați din video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel