LERCANIDIPINUM - prospect

Foto: Pixabay
LERCANIDIPINUM – prospect. Acțiune: Antihipertensiv; derivat de dihidropiridină, blocant al canalelor de calciu, cu acțiune relaxantă vasculară, predominant în teritoriul arterial.

LERCANIDIPINUM – prospect: 

Denumiri comerciale: LERCANIDIPINA ZENTIVA, LERIDIP, LERPIN, PEGFEL 

Forma: Comprimate filmate

Indicații: HTA (hipertensiune) esențială, forme ușoare și moderate.

Contraindicații: Hipersensibilitate la produs sau la alte dihidropiridine. Sarcină și alăptare, femei aflate la vârsta fertilă - cu excepția cazului în care este utilizată o metodă contraceptivă eficace, obstacol în ejecția din ventriculul stâng, Insuficiența Cardiacă congestivă netratată, angină pectorală instabilă, Insuficiența Renală sau Insuficiența Hepatică severe; în decurs de 1 lună de la Infarct Miocardic.

Atenție!: Atenție la pacienți cu boala nodului sinusal (dacă nu are un pacemaker); la pacienți cu insuficiența ventriculară stângă, la pacienți cu ischemie miocardică. Asocierea cu ketoconazol, itraconazol, eritromicină, fluoxetină, fenitoină, carbamazepină, terfenadină, astemizol, ciclosporină, amiodaronă, chinidină.

Reacții Adverse: Înroșirea feței, edeme periferice, extrasistole, tahicardie, cefalee, amețeli, astenie, tulburări gastrointestinale, poliurie, erupții cutanate, somnolență și mialgii, hTA (hipotensiune arterială), creșteri izolate și reversibile ale valorilor plasmatice ale transaminazelor hepatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel