LEUPRORELINUM - prospect

Foto: Pixabay
LEUPRORELINUM – prospect. Acțiune: Analog de gonadorelină; după stimularea inițială a secreției de gonadotropină hipofizară, administrarea prelungită de goserelină inhibă secreția gonadotropinei, cu supresia producerii de hormoni sexuali de către gonade.

LEUPRORELINUM – prospect:

Denumiri comerciale: ELIGARD, LEPTOPROL 

Forma: Pulbere plus solvent soluție injectabilă, seringă preumplută

Indicații: Tratamentul paleativ al carcinomului de prostată hormono-dependent în stadiu avansat.

Contraindicații: Hipersensibilitate, independență hormonală confirmată a carcinomului, femei, copii, adolescenți.

Atenție!: Uneori agravarea simptomelor în timpul primelor săpt. de trat. cu analogi ai gonadorelinelor; prudență în metastaze vertebrale și/sau obstrucție a tractului urinar; alăptare, șoferi și activități de precizie. Monitorizare atentă a pacienților cu HTA (hipertensiune arterială) sau cu depresie.

Reacții Adverse: Bufeuri/transpirații calde, diminuarea libidoului, nicturie, impotență, disurie, reducerea testiculelor, infecții urinare, creștere în greutate, anorexie, Reacții Adverse la locul de injectare, dureri osoase, oboseală și slăbiciune musculară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel