LEVOFLOXACINUM - prospect

Foto: Pixabay
LEVOFLOXACINUM – prospect. Acțiune: Fluorochinolonă antibacteriană, din generația nouă, cu spectru larg; bactericid prin inhibarea ADN-girazei (topoizomerazei) bacteriene.

LEVOFLOXACINUM – prospect:

Denumiri comerciale: CENOMAR, FLERADAY, L-OPTIC, LEVALOX, LEVOFLOXACIN KABI, LEVOFLOXACINA ACTAVIS, LEVOFLOXACINA ACTAVIS, LEVOFLOXACINA ARENA, LEVOFLOXACINA MACLEODS, LEVOTOR, OFTAQUIX, TAVANIC

Forma: soluție perfuzabilă, comprimate filmate, soluție oftalmologică, 

Indicații: Sistemic: infecții cu germeni sensibili: respiratorii, genito-urinare, oculare, auriculare, osoase, articulare, ale pielii și țesuturilor moi. Intraocular: conjunctivite bacteriene

Contraindicații: Copii sau adolescenți în creștere. Hipersensibilitate la produs sau la chinolone. Epilepsie, deficit de G-6PDH, antecedente de tendinopatie.

Atenție!: Precauție în miastenie, convulsii în antecedente, Insuficiență Renală, prezența colitei pseudomembranoase. Se evită expunerea la lumină sau UV. Șoferi și activități de precizie.

Reacții Adverse: Grețuri, diaree, anorexie, cefalee, amețeală, vertij. Rar enterocolită, melenă, colită pseudomembranoasă, hipoglicemie, erupții cutanate. La adm. intraoculară: senzație de arsură, de scădere a acuității vizuale, dureri oculare, senzație de corp străin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel