LEVOTHYROXINUM - prospect

Foto: Pixabay
LEVOTHYROXINUM – prospect. Acțiune: Hormon tiroidian; este convertit în T3 în organele periferice, care acționează asupra receptorilor specifici.

LEVOTHYROXINUM – prospect:

Denumire comercială: EUTHYROX

Forma: Comprimate

Indicații: Tratamentul hipotiroidismului; asociat antitiroidienelor în trat. hipertiroidismului; profilaxia gușei după tiroidectomie la cei cu funcție tiroidiană păstrată; gușa benignă eutiroidiană; trat. supresor/substitutiv în carcinom tiroidian; test de supresie tiroidiană.

Contraindicații: Hipersensibilitate la levotiroxină; hipertiroidii netratate cuantitiroidiene; IMA recent; angină pectorală; miocardite; IC decompensată; insuficiență corticosuprarenală netratată.

Atenție!: Monitorizarea nivelului plasmatic al tirotrofinei și al tiroxinei libere; prudență la vârstnici; cardiaci; forme grave de hipotiroidism; HTA; insuficiență hipofizară; anorexie cu denutriție; tbc; diabet zaharat; obezitate; interacțiuni medicamentoase cu insulină, antidiabetice orale, anticoagulante cumarinice, antidepresive triciclice, colestiramină, sucralfat, hidroxid de aluminiu, sulfat feros, fenitoină, carbamazepină, rifampicină, digitalice, amiodaronă; sarcină și alăptare.

Reacții Adverse: În caz de creștere rapidă a dozei: manifestări de hipertiroidism, în cazuri izolate hipersensibilitate (rash); creșterea riscului de crize convulsive la copiii epileptici; la sugari sau la copii poate să apară hipercalciurie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel