Lidia Onofrei: Prețurile din CANAMED, înghețate un trimestru, stocurile monitorizate

Lidia Onofrei
EXCLUSIV
Lidia Manuela Onofrei, director DPMDM în Ministerul Sănătății, a vorbit în cadrul dezbaterii organizate de DC Media Group despre ce se va întâmpla cu prețurile medicamentelor în următoarele luni.

Referitor la prețurile medicamentelor din țară, directorul Lidia-Manuela Onofrei a arătat că sunt înghețate pentru toate produsele, în acest moment.

„Prețurile care sunt în acest moment au fost prorogate, nu realizăm corecția, deci rămân aceleași prețuri care sunt în momentul acesta în CANAMED pentru toate produsele, ceea ce asigură o predictibilitate că vom avea la același preț medicamentele care sun deja introduse în CANAMED, inclusiv celelalte care vor intra în perioada următoare, vor fi calculate la același preț ca și celelalte” a precizat ea în cadrul dezbaterii.

De asemenea, ea a mai spus că este deja format un grup de lucru care analizează inclusiv monitorizarea acelui SER (Serviciu Elecronic de Raportare) în care sunt anunțate toate discontinuitățile (eventualele medicamente care lipsesc din farmacii, n.r.).

„Inclusiv încercăm să găsim o soluție împreună cu poducătorii și distribuitorii, deci se depun eforturi pentru a ajunge medicamentele la pacienți. Știu că nu avem la toate, dar facem tot posibilul ca ele să ajungă în farmacii”, a mai precizat ea.

„SER-ul este funcțional și în acest moment, încercăm să-l perfecționăm ca să putem să monitorizăm și mai bine ce stocuri sunt în farmacii și ce discontinități. Este o activitate permanentă, chiar și în condițiile acestea, verificăm anumite medicamente conform sesizărilor care sunt făcute pe site”, a mai precizat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel