Limonada cu sare de Himalaya, leac pentru migrenă. REȚETA

Limonada, leac pentru migrenă. Foto: Pixabay
Puține lucruri îți pot strica ziua mai rău ca o migrenă intensă. Greața, sensibilitatea la lumină și durerea pulsatorie îți pot îngreuna funcționarea.

Ați putea crede că migrena apare, deseori fără avertisment sau cauză. În realitate, însă, migrenele sunt adesea rezultatul unui deficit de nutrienți.

Cercetările au confirmat acest lucru. Într-o revizuire a cercetării (link direct studiu), medicii au descoperit că pacienții care suferă de migrene frecvente au o probabiltate mai mare de a avea un nivel scăzut al acestor nutrienți:

Vitamina D
Vitamina B2
Folat
Q10 (coenzima Q10). 

Alte deficiențe de nutrienți care pot contribui la apariția migrenelor, inclusiv cele de magneziu, potasiu și sodiu.

Deshidratarea este, de asemenea, o cauză majoră a migrenelor. Deshidratarea este o problemă de agravare, cauzând chiar și pierderi excesive de apă în corpul dumneavoastră (link direct studiu).

Din fericire, rețeta de limonadă cu sare din Himalaya, poate combate factorii de declanșare a migrenei descriși mai sus.

Ingrediente:

- Un sfert de linguriță de sare roz din Himalaya
- Două linguri de suc de lămâie
- 250 de ml de apă. 
- O linguriță de miere (opțional)

Pregătirea

În cana de apă se adaugă sarea și sucul de lămâie și se amestecă bine până se dizolvă.  După aceea, adăugați mierea, dacă vreți, pentru a o îndulci. Mierea este opțională, nu un ingredient activ principal în această limonadă. După ce ați terminat de preparat băutura, consumați-o imediat. Apoi beți încă un pahar cu apă. Migrena ar trebui să dispară dacă faceți asta de trei ori. 

Desigur, această rețetă este făcută având în vedere persoana sănătoasă, fără afecțiuni cronice. Dacă migrena este deosebit de severă sau dacă aveți afecțiuni cardiace pentru sarea vă este contraindicată, apelați la medic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel