Limonada DETOX care-ți taie pofta de mâncare. REȚETA

Limonada detox. Foto: Pixabay
Anumite fructe, legume și mirodenii, pe lângă efectele detox au te ajută să controlezi pofta de mâncare. Iată o rețetă de limonadă cu astfel de efecte:

Rețeta de limonadă detox care-ți taie pofta de mâncare: 

Ingrediente:

- Apă rece – circa 750 ml

- Frunze de mentă proaspete

- 2 căpșune, feliate

- O jumătate de lămâie, tăiată felii subțiri

- Un sfert de linguriță de scorțișoară

- O jumătate de măr, feliat

De ce te ajută această rețetă:

Menta favorizează digestia ușoară (link direct studiu) și calmează crampele stomacale. Aroma ei taie pofta de mâncare, dar crește și performanțele cognitive și-ți îmbunătățește starea (link direct studiu). 

Căpșunile conțin substanțe anti-îmbătrânire, ajută la combaterea agenților cancerigeni. Ele sunt destul de bogate în fibre dietetice - de asta le și mâncați, nu doar beți limonada -, cu o porție tipică ce conține 11% din cantitatea recomandată zilnic. Potrivit Clinicii Mayo, fibrele ajută la normalizarea mișcărilor intestinale, la scăderea nivelului de colesterol, la controlul zahărului din sânge, la menținerea sănătății intestinului și la obținerea unei greutăți sănătoase. Consumul de fibre pare să reducă riscul de boli de inimă, diabet și boli cardiovasculare, arată experții de la Harvard (link direct sursa informației).

Lămâile ameliorează constipația, stimulează tractul digestiv și taie pofta de  mâncare! Pentru asta trebuie să mănânci feliile din limonadă. Ele conțin pectina, care te ajută să te simți sătul mai mult timp arată un studiu realizat pe soldați din Armata Americană (link direct studiu)

Scorțișoara reduce nivelul zahărului din sânge (link direct sursa informației), contribuind la reducerea poftei de zahăr, astfel încât să puteți mânca mai puțin și să vă controlați caloriile.

Merele ajută la menținerea dinților și oaselor și la vindecarea rănilor mai repede. Ele sunt bogate în fibre, vitamine și minerale, toate benefice pentru sănătate. De asemenea, conțin o serie de antioxidanți, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi:  quercetina, catehină, floridzină și acid clorogenic (link direct sursa informației). Atenție, însă! Semințele de mere conțin o cantitate mică de amigdalină care, odată ce intră în contact cu acizii digestivi, eliberează cianură (link sursa informației). Înghițirea semințelor întregi este puțin probabil să provoace rău, dar dacă aveți obiceiul să le mestecați poate fi periculos în timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel