Lipsa somnului, consecințe grave asupra sănătății. Ce boli poate produce

Insomnia
Lipsa unui program regulat de somn poate duce la boli cardiovasculare, arată un nou studiu. 

Lipsa somnului și calitatea slabă a acestuia sunt asociate cu obezitatea, alegerile alimentare nesănătoase, diabetul, colesterolul crescut și hipertensiunea arterială, care sunt factori de risc pentru accidentul vascular cerebral și boala coronariană. Potrivit experților, adulții ar trebui să doarmă timp de șapte până la nouă ore pe noapte.

Mai mult, este importantă și aderarea la un ritm circadian natural. Astfel că, un program de odihnă, urmat cu strictețe, poate face diferența atunci când vine vorba de sănătatea inimii. 


Potrivit unui studiu publicat în martie 2020 în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie, care a cuprins aproape 2000 de persoane, adulții mai în vârstă, care nu aveau un program de somn consistent - adică au avut ore neregulate de culcare și de trezire, sau durată diferită de somn în fiecare noapte - au fost aproape de două ori mai predispuși să dezvolte boli cardiovasculare decât cei cu modele regulate de somn

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel