LIXISENATIDUM - prospect

Foto: Pixabay
LIXISENATIDUM – prospect. Acțiune: Antidiabetic; agonist selectiv al receptorului GLP-1, receptor pentru Glucagon – like peptide 1, hormon endogen din clasa incretinelor, care potențează secreția de insulină dependentă de glucoză din celulele betapancreatice.

LIXISENATIDUM – prospect:

Denumire comercială: LYXUMIA 

Forma: Soluție injectabilă în stilou injector preumplut

Indicații: Tratamentul Diabetului Zaharat tip 2, în asociere cu medicamente hipoglicemiante adm. pe cale orală, și/sau cu insulină bazală, în vederea obț. controlului glicemic, atunci când acestea, împreună cu dieta și exercițiul fizic, nu asigură un control adecvat al glicemiei.

Contraindicații: Hipersensibilitate.

Atenție!: Nu se folosește în DZ tip 1. Crește riscul apariției pancreatitei acute; dacă se suspicionează aceasta, se întrerupe trat. Nu se recomandă la pacienții cu IR severă. Dacă se asociază unei sulfoniluree, doza de sulfoniluree trebuie scăzută, datorită riscului de hipoglicemie. Se recomandă ca femeia fertilă să folosească metode contraceptive eficace pe parcursul trat. Sarcină și alăptare.

Reacții Adverse: Foarte frecvente: hipoglicemie (în asociere cu o sulfoniluree și/sau cu o insulină bazală); cefalee; greață, vărsături, diaree: Frecvente: gripă, infecții ale tractului respirator, cistită. infecții virale; hipoglicemie (în asociere numai cu metformină); amețeli, somnolență; dispepsie; dorsalgii; prurit la nivelul locului de injectare. Mai puțin frecvente: reacție anafilactică, urticarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel