Locuințe pentru medici în Oradea. Cât costă investiția

Medic
Un bloc ANL cu 30 de locuinţe pentru tinerii medici a fost construit în curtea Spitalului Municipal din Oradea, a anunţat Primăria, într-un comunicat.

Locuințe, medici. Clădirea blocului cu patru etaje oferă 17 garsoniere (o cameră, baie şi bucătărie) şi 13 de apartamente cu două camere, bucătărie şi baie. Proiectul de construire de locuinţe pentru medici vine în sprijinul stabilizării populaţiei în municipiul Oradea şi evitarea migraţiei personalului de specialitate medico-sanitar bine pregătit.

Ministerul Dezvoltării a asigurat investiţia de aproape trei milioane de lei aferentă construirii blocului pe terenul pus la dispoziţie de către municipalitate, iar Primăria Oradea a asigurat costul execuţiei utilităţilor aferente construcţiei, precum şi sistematizarea amplasamentului, respectiv apă, canalizare, energie termică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale şi spaţii verzi. Potrivit comunicatului municipalităţii, administrarea, exploatarea şi paza blocului vor fi asigurate de primărie, urmând ca "în viitorul apropiat să se realizeze repartiţia apartamentelor în colaborare cu spitalele şi cadrele medicale orădene".

"Mulţumim Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe şi domnului director Andrei Ţurcanu pentru realizarea acestui proiect. Vom reuşi să oferim astfel condiţii atractive pentru specialiştii din sănătate care lucrează sau vor lucra în sistemul sanitar orădean, scopul fiind acela de a oferi servicii medicale cât mai bune orădenilor", a transmis, prin comunicat, viceprimarul Florin Birta, potrivit Agerpres.

Valoarea investiţiei a fost de 2.983.197 lei cu TVA. Ordinul de începere a lucrărilor la blocul ANL din curtea Spitalului Municipal a fost dat în aprilie 2018, iar construcţia a fost realizată de firmele Selina şi Trameco. În urmă cu aproximativ un an alte trei blocuri ANL au fost realizate în Oradea, la ieşirea din oraş, în Calea Aradului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel