LOFLAZEPAT DE ETIL - prospect

Foto: Pixabay
LOFLAZEPAT DE ETIL – prospect. Acțiune: Benzodiazepină cu efect anxiolitic, sedativ-hipnotic, anticonvulsivant, miorelaxant; agonist al receptorilor GABA-A postsinaptici, cu creșterea influxului de clor, hiperpolarizare neuronală și inhibiție SNC.

LOFLAZEPAT DE ETIL – prospect:

Denumire comercială: VICTAN 

Forma: Comprimate

Indicații: Trat. simptomatic al manifestărilor anxioase severe sau invalidante. Prevenire și trat. în delirium tremens și alte manifestări ale sindromului de abstinență la alcool etilic.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Insuficiență respiratorie severă. Sindrom de apnee în somn. IH severă, acută sau cronică (risc de apariție a encefalopatiei). Miastenia gravis. Sarcina și alăptarea.

Atenție!: Dezvoltă toleranță și dependență; trat. nu se întrerupe brusc, pentru a evita declanșarea sindromului de abstinență.

Reacții Adverse: Tulburări psihice sau ale sistemului nervos: amnezie anterogradă care poate apare chiar la doze terapeutice, riscul crescând proporțional cu doza; tulburări de comportament, iritabilitate, agresivitate, agitație; dependență fizică și psihică, chiar la doze terapeutice, cu sindrom de abstinență sau de rebound la întreruperea tratamentului; senzație ebrioasă, cefalee, ataxie; stare de confuzie, scăderea vigilenței, somnolență (în special la subiecți în vârstă); modificări ale libidoului. Afecțiuni cutanate și ale țesutului subcutanat: erupții cutanate pruriginoase sau nonpruriginoase. Tulburări generale: hipotonie musculară, astenie; diplopie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel