LOMITAPIDUM - prospect

Foto: Pixabay
LOMITAPIDUM – prospect. Acțiune: Hipolipemiant; inhibitor selectiv al proteinei de transfer microzomal (MTP), o proteină de transfer intracelular al lipidelor care se găsește în lumenul reticulului endoplasmatic și este responsabilă pentru legarea și deplasarea moleculelor de lipide individuale între membrane.

LOMITAPIDUM – prospect:

Denumirea comercială: LOJUXTA 

Forma: Capsule

Indicații: Hipercolesterolemie familială homozigotă (HoFH) la pacienți adulți, ca adjuvant pentru un regim alimentar hipolipidic și pentru alte medicamente hipolipemiante, cu sau fără afereza lipoproteinei cu densitate mică (LDL).

Contraindicații: Hipersensibilitate, IH moderată sau severă, boală intestinală semnificativă sau cronică, de ex. boala inflamatorie intestinală sau malabsorbția, administrarea concomitentă a mai mult de 40 mg de simvastatină, asocierea cu inhibitoare enzimatice moderate sau puternice a izoformei CYP3A4, sarcină.

Atenție!: Monitorizare atentă a funcției hepatice. Se impun măsuri contraceptive eficiente la femeile cu potențial fertil.

Reacții Adverse: Foarte frecvente: diaree, greață, vărsături, disconfort abdominal, dispepsie, durere abdominală, flatulență, distensie abdominală, constipație, scăderea poftei de mâncare, scădere ponderală, creșterea AST și ALT.

Frecvente: gastrită, tenesme rectale, aerofagie, nevoia urgentă de a defeca, eructație, hipermotilitate intestinală, dilatare gastrică, tulburări gastrice, sindrom de reflux gastroesofagian, hemoragie hemoroidală, regurgitare, gastroenterită, steatoză hepatică, hepatotoxicitate, hepatomegalie, amețeli, cefalee, migrenă, oboseală, echimoze, papule, erupție cutanată tranzitorie eritematoasă, xantom.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel