Londra impune restricții exporturilor de vaccinuri contra gripei
31 oct 2020 / 09:15
Guvernul britanic a anunțat vineri că impune restricții la exporturile de vaccinuri împotriva gripei cu scopul de a asigura că există suficiente doze pentru populația britanică.
de  Adisa Codruț
Vaccin   FOTO: pixabay

Ministerul Sănătății din Marea Britanie a explicat, într-un comunicat, că „a luat această măsură ca răspuns la puternica cerere de vaccin gripal provenind din alte țări cu scopul de a reduce riscul ca aceste produse să fie exportate”.

Aceasta „va proteja aprovizionarea noastră cu vaccinuri împotriva gripei în cadrul planurilor noastre de a furniza 30 milioane de vaccinuri împotriva gripei înaintea acestei ierni fără precedent”, a indicat ministrul sănătății Matt Hancock.

Programul public de vaccinare gratuită împotriva gripei a fost extins în acest an în Anglia din cauza pandemiei de COVID-19. Obiectivul autorităților din domeniul sănătății este să reducă riscurile de mortalitate în caz de contractare a două maladii (gripa şi COVID-19) şi să evite supraîncărcarea spitalelor.

Persoanele testate pozitiv în acelaşi timp de gripă şi COVID-19 riscă de două ori mai mult să moară decât cele afectate doar de COVID-19, a indicat luna trecută o anchetă a Public Health England, serviciul de sănătate publică din Anglia.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?