Lucian Duță, fostul șef al CNAS, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare

Lucian Duță. Foto: Facebook / pagina personală
Fostul președinte al CNAS, Lucian Duță, a fost condamnat, la 6 ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit mită de 6,3 milioane de euro. Decizia Tribunalului București nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București. 

Tribunalul București, care l-a condamnat pe fostul șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duță, la 6 ani de detenție efectivă pentru luare de mită și confiscarea a 6,3 milioane de euro din averea acestuia. Decizia nu este definitivă, ea poate fi contestată la Curtea de Apel București.

În decembrie 2018, DNA l-a trimis în judecată pe fostul șef al CNAS Lucian Duță pentru luare de mită în formă continuată. El este acuzat că ar fi primit o mită de 6,3 milioane de euro cash sau direct în contul din Elveţia al unei firme off-shore înregistrată în Charleston, Saint Kitts&Nevis din Antile (Caraibe), reprezentând un comision de 10% din valoarea contractelor IT acordate de CNAS, de la Radu Enache, reprezentantul Hewlett Packard (HP) România şi de la Irina Socol, reprezentantul subcontractantului Siveco România, conform rechizitorului DNA. Cei doi, de altfel, l-au și denunțat pe Lucian Duță. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel