Lucru RAR întâlnit în Medicină. Dr Anca Trifan: să poți spune unui pacient cu hepatita C că l-ai vindecat

Salon de spital    FOTO: pexels.com
EXCLUSIV
Descoperirea virusului hepatitei C, premiată în 2020 cu Nobelul, a oferit medicilor - spune prof dr Anca Trifan - ocazia de a le spune pacienților cu hepatita C că infecția poate fi vindecată. 

Medicul hepatolog Anca Trifan a declarat în cadrul emisiunii DC Medical, Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, că e ”un lucru rar în medicină” să spui unui om că s-a vindecat.

”Pentru un gastroenterolog, pentru un hepatolog a însemnat o bucurie imensă pentru că ne-a permis - și spun de câte ori pot - să ne exersăm profesia la nivel plenar. Putem spune unui pacient cu hepatită C că i-am vindecat infecția virală. Este un lucru rar în medicină să poți spune că ai vindecat ceva. De cele mai multe ori ameliorăm, alinăm, dar chiar să vindecăm în Hepatologie, în Medicină Internă, este un lucru oricum rar decât în Chirurgie încât îmi face o deosebită plăcere să vorbesc despre Premiul Nobel din 2020 pentru că îndeplinește - cred - toate rigorile pe care cineva le-ar avea atunci când acordă Premiul Nobel”, a mărturisit prof dr Anca Trifan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel