Lupta cu herpesul, un nou mod de a-l ține departe

Ce să faci ca buzele să nu îți mai crape
Cercetătorii suedezi au descoperit o nouă metodă de tratare a virusurilor herpetice umane.

Noua metodă de tratare a virusurilor herpetice vizează proprietăți fizice în genomul virusului, mai precis, tratamentul constă din molecule noi care pătrund în coaja proteinei a virusului și împiedică genele să părăsească virusul pentru a infecta celula. Acționează independent de mutații în genomul virusului.

Provocarea majoră a tratamentelor existente, susțin cercetătorii de la Universitatea Lund, Suedia, constă în faptul că toate medicamentele antivirale existente pentru tratarea virusurilor herpetice duc la dezvoltarea rapidă a rezistenței la pacienții cu sisteme imunitare compromise, unde nevoia de tratament cu herpes este cea mai mare.

”Avem o abordare nouă și unică pentru studierea virusurilor bazate pe proprietățile fizice specifice. Descoperirea noastră marchează un progres în dezvoltarea medicamentelor antivirale, întrucât nu vizează proteine ​​virale specifice care pot muta rapid, provocând dezvoltarea rezistenței la medicamente - ceva care rămâne nesoluționat de medicamentele antivirale actuale împotriva herpesului și a altor viruși. Sperăm că cercetările noastre vor contribui la lupta împotriva infecțiilor virale care până acum au fost incurabile”, afirmă Alex Evilevitch, profesor la Universitatea Lund, potrivit unui comunicat.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel