Magneziu, cât de important este pentru sănătate și de unde-l procurăm

Nucile sunt bune pentru intestin și inimă
Magneziul, un mineral de care organismal are nevoie ca să funcționeze optim, e responsbail de bunul mers al mușchilor, nervilor, oaselor și inimii.

Magneziu, sănătate. Magneziul joacă și un rol important în buna funcționare a corpului uman: e implicat în procesele care controlează modul în care funcționează mușchii și nervii, ajută să vă mențineți oasele puternice, inima sănătoasă și glicemia normală, joacă și un rol în nivelul energetic. Însă ar fi bine să nu luați magneziu după ureche, ci să discutați cu medicul deoarece unele medicamente pot îngreuna absorbția de magneziu, dar și suplimentele de magneziu pot face ca unele antibiotice și medicamente pentru osteoporoză să nu funcționeze la fel de bine.

Experții webmd detaliază beneficiile și sursele de unde putem obține magneziu:

Necesar - o femeie adultă are nevoie de aproximativ 310 miligrame de magneziu pe zi, iar 320 miligrame după vârsta de 30 de ani. Femeile însărcinate au nevoie de 40 de miligrame în plus. Bărbații adulți sub 31 de ani au nevoie de 400 de miligrame și 420 de miligrame dacă sunt mai mari. Copiii au nevoie de oriunde între 30 și 410 miligrame, în funcție de vârstă și sex.

Când știi că obții destul magneziu - aproape jumătate dintre americani nu obțin suficient magneziu din dietă; nivelurile scăzute ale mineralului pot duce la o varietate de probleme de sănătate, inclusiv diabetul de tip 2, tensiunea arterială ridicată și migrenele. Vârstnicii, alcoolicii și cei cu diabet zaharat de tip 2 sau probleme digestive au mai multe probabilități să aibă carențe de magneziu, fie pentru că corpul lor scapă de prea mult magneziu, fie nu iau suficient în primul rând.

Prea mult magneziu dăunează? Dacă sunteți sănătos, rinichii elimină magneziul suplimentar pe care îl obțineți din alimente. Totuși, o cantitate prea mare poate provoca crampe sau greață. Același lucru este valabil dacă utilizați laxative sau antiacide care au magneziu. La doze foarte mari, mineralul poate îmbolnăvi. Discutați cu medicul despre pastile de magneziu, deoarece unele afecțiuni, cum ar fi miastenia gravis, se pot agrava dacă le luați.

Magneziu, sănătate. Beneficii

- întărește oasele - corpul folosește magneziu pentru a construi celule osoase noi. Cercetările sugerează că poate proteja împotriva pierderilor osoase, a oaselor rupte și a osteoporozei; studiile mai arată că femeile cu osteoporoză tind să aibă niveluri mai mici de magneziu decât cele care nu.
- combate inflamația - ajută corpul să combată virusurile și să vindece rănile. Dar dacă aveți inflamație tot timpul, poate duce la probleme de sănătate precum boli de inimă, artrită și diabet. Magneziul poate ajuta la evitarea întâmplării.
- protejează inima - ajută inima să pompeze sângele; nivelurile potrivite ale mineralului pot reduce șansele de bătăi cardiace neregulate, de boli de inimă sau de atac de cord. Magneziul relaxează pereții vaselor de sânge și asta vă poate ajuta să mențineți tensiunea arterială. Mai poate ajuta la creșterea HDL sau a nivelului „bun" de colesterol.
- previne migrenele - experții consideră că magneziul ajută la blocarea sau scăderea substanțelor chimice pentru durere din creierul și împiedică vasele de sânge să se strângă. Aveți mai multe șanse să aveți migrene dacă nu aveți detsul magneziu în corp. Un supliment ajută la menținerea acestor dureri de cap.
- scade riscul de a dezvolta diabet - magneziul ajută un hormon numit insulină să funcționeze corect. Insulina vă ajută să mențineți constant nivelul glicemiei. Într-un studiu, persoanele care au primit cel mai mult magneziu în dieta lor au avut mai puține șanse să apară boala decât cei care au primit cel mai puțin.

Magneziu, sănătate. Surse

- nucile și semințele de dovleac, de floarea-soarelui, arahide și in.
- cereale integrale - când vine vorba de nutriție, cerealele integrale "bat" pâinea albă și alte alimente extrem de procesate. Nu numai că au foarte multe fibre, dar sunt și bogate în magneziu.
- avocado, produse de soia
- legume verzi - spanac fiert; alte surse bune de magneziu sunt legumele verzi cu frunze întunecate.
- fasole, năut, fasole albă și linte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel