Manager de spital: va fi o lună în care vom plânge mult

Dr Beatrice Mahler. Foto: Agerpres
Managerul Spitalului „Marius Nasta” din București spune că se așteaptă ca luna decembrie să fie una extrem de dificilă și cu rată de mortalitate mai mare din cauza COVID-19. 

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, transmite un mesaj dur și spune că situația nu se îmbunătățește, ba e chiar mai gravă în spitalul pe care îl conduce. Ea mai arată că e nevoie de mai multe locuri la secția de Terapie Intensivă.
De asemenea, managerul avertizează că decembrie va fi o lună dificilă, în care „vom plânge mult”, pentru că rata deceselor, crede ea, va crește, dacă lucrurile vor continua la fel.
 „Este o situație care parcă ne sufocă de la o zi la alta, e un corset în care parcă am intrat și nu mai găsim soluții”, a avertizat Beatrice Mahler, marți seara, la Digi24. „Lucrurile sunt cel puțin la fel de grave, poate chiar mai grave, aș spune, în ultimele zile, pentru că în acest moment, și locurile din secție sunt ocupate în primele minute după externarea pacientului. Practic, acceptăm pacienți care știm că vor veni - solicitați de DSP pentru internare cu stare gravă - pe locurile pacienților care vor fi externați și pacienții care vin de la domiciliu cu stare generală alterată sunt cu adevărat problematic pentru noi de a găsi un loc pentru ei”, a explicat Beatrice Mahler.
„Problema e că acum în secția COVID lucrurile sunt extrem de delicate. În acest moment, noi am mărit capacitatea secției și cu toate acestea, toate paturile se ocupă și nu știm, în fiecare seară, unde vom găsi soluții pentru pacienții care vor veni peste noapte. Este extrem de dificilă garda și situația”, a arătat managerul Institutului „Marius Nasta”. 

Testați negativ, se pozitivează la câteva zile de la internare

Ea a relatat că majoritatea pacienților cu alte patologii, care vin cu teste inițiale negative, la câteva zile de la internare se pozitivează, din cauza transmiterii comunitare intense a virusului. „Este o transmitere comunitară intensă și această transmitere comunitară, pe lângă pacient, o resimțim și la personalul medical, pentru că și aici avem cazuri de îmbolnăvire, dar nu prin transmitere în cadrul spitalului. Sunt familii bolnave și e și normal ca persoanele care lucrează în sănătate și trăiesc în aceste familii să aibă probleme de sănătate. Din păcate, suntem loviți din multe direcții și este un moment greu, dificil și nu văd să meargă într-o direcție care să fie pozitivă, favorabilă pentru pacienții noștri”, a spus Beatrice Mahler.
Bolnavi care nu mai au loc la terapie intensivă
Managerul Institutului Nasta spune că în acest moment, spitalul are 60 de pacienți COVID cu forme severe internați pe secție, deși o mare parte dintre ei ar avea nevoie de terapie intensivă, însă nu sunt locuri disponibile.
Ea spune că se așteaptă ca mortalitatea să crească în perioada următoare. „Pe mine mă îngrijorează, dacă mă uit pe cifrele zilnice, mortalitatea, care este în creştere şi pe care o vedem şi noi că a crescut la un nivel îngrijorător, inclusiv la pacienţii internaţi, ceea ce înseamnă că formele care ajung, ajung şi foarte târziu, ajung şi foarte decompensaţi, forme severe, cu mortalitate crescută. Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, a declarat Beatrice Mahler referitor la necesitatea unei carantinări a Bucureștiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel