Mănânci multe dulciuri? Depuneri mari de grăsime în jurul inimii, avertizează specialiștii
29 iun 2020 / 23:16
În timp, consumul de zahăr înseamnă depuneri mai mari de grăsime în jurul inimii și în abdomen, concluzionează un studiu.
de  Florina Pop
Dulciuri  FOTO: Pixabay

Când oamenii consumă multe dulciuri, excesul se transformă în grăsime și se păstrează, afirmă cercetători de la Școala de Sănătate Publică a Universității din Minnesota, SUA. Iar acest ”țesut adipos situat în jurul inimii și în abdomen eliberează substanțe chimice în organism, care pot fi dăunătoare pentru sănătate. Rezultatele noastre susțin limitarea aportului de zahăr adăugat”, este concluzia la care au ajuns autorii studiului, potrivit unui comunicat.

În acesta s-au utilizat date de la Coronary Artery Risk Development in Young Adults (CARDIA), un studiu de cohortă în curs de desfășurare în SUA care include centre din Alabama, California, Illinois și Minnesota. Mai precis, 3.070 de participanți sănătoși, între 18 și 30 de ani. Timp de 20 de ani, acestora li s-au evaluat aporturile de alimente și băuturi, de trei ori între anii 1985-2005. După 25 de ani, în 2010, tomografiile computerizate ale toracelui și abdomenului – ca să măsoare volumul de grăsime din abdomen și din jurul inimii – au tras un serios semnal de alarmă: aportul de zahăr în perioada de 20 de ani a fost legat de volumele de grăsime mai târziu în viață. Iar această înseamnă o cantitate mai mare de țesut adipos în organism și risc mai mare de boli de inimă și diabet.

Studiul, AICI.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?