Marele actor Vladimir Găitan a murit. Învins de boală cruntă. DOLIU în Teatrul Românesc

Vladimir Găitan. Foto: Facebook
Actorul Vladimir Gitan s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Suferea de câțiva ani de o formă de cancer a sângelui, care însă i-a grăbit moartea. 

Actorul Vladimir Găitan s-a stins din viață! De câțiva ani se lupta cu o formă de cancer a sângelui și era tratat la Institutul Oncologic Fundeni. Făcea transfuzii, citostatice și avea un tratament pe care-l respecta strict. Era acasă, nu internat la spital.

Se retrăsese de pe scenă din cauza bolii, dar era bucuros că a apucat să joace alături de fiica sa, actriță și ea, pe scena Teatrului de Comedie. 

Vestea trecerii sale în neființă a fost dată de colegii de breaslă, actorii Vlad Rădescu și prof asociat Nicolae Călugărița. 

„Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri... Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!”, a scris Vlad Rădescu. 

prof asociat Nicolae Călugărița a confirmat și el „A mai plecat un coleg al generației mele! VLADIMIR GĂITAN”

Vladimir Găitan s-a născut la 2 februarie 1947, la Suceava. A absolvit în 1970 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Actorie, clasa prof. George Carabin şi Elena Negreanu, potrivit site-ului Teatrului de Comedie.

A debutat pe scena Teatrului de Comedie, unde a realizat roluri memorabile în piese ca ''Mutter Courage'' de Bertholt Brecht (1972), ''Trei surori'' de A.P. Cehov (1975), ''12 oameni furioşi'' de Reginald Rose (1977), ''Cinema'' de Jean Anouilh (1979), ''Pierrot'' de Moliere (1980), ''Turnul de fildeş'' de Viktor Rozov (1981).

Vladimir Găitan a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alţi actori, ''pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti''.

În 2007, la împlinirea vârstei de 60 de ani, a jucat, alături de fiica sa, Gloria, pe scena Teatrului de Comedie, în ''Soare pentru doi'', spectacolul de debut al acesteia, la acea vreme studentă în anul IV la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Tatăl şi fiica au fost pentru prima dată împreună pe o scenă profesionistă, jucând rolurile de tată şi, respectiv, fiică în spectacolul regizat de Alice Barb, pe textul lui Pierre Sauvil. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel