MARGARINA, INTERZISĂ în România. Weiner: Acizii grași trans sunt cei mai toxici macronutrienți

  FOTO: pexels.com
Plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul de lege inițiat de senatorul Adrian Weiner privind limitarea conţinutului de acizi graşi trans în produsele alimentare destinate consumului uman.


Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind limitarea conţinutului de acizi graşi trans în produsele alimentare destinate consumului uman. Proiectul de lege inițiat de senatorul USR Adrian Wiener ar urma să intra în vigoare la 1 aprilie 2021. 

Adrian Weiner, senator și medic, a oferit prima reacție pentru DC News după ce proiectul inițiat de el a fost adoptat de plenul Camerei Deputaților. Acesta a explicat faptul că acizii grași trans sunt cei mai toxici macronutrienți la adresa vaselor de sânge. Estimările arată că între 3.000 și 5.000 de români mor anual strict din cauza riscului nutrițional suplimentar inclus de acizii trans. Citește mai multe pe DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel