Maria Grapini, apel în cazul medicului Camelia Smicală: Copiii au fost instituționalizați abuziv

Medicul Camelia Smicală și copiii ei. Foto: Facebook
Medicul Camelia Smicală și copiii ei. Foto: Facebook
Scrisoare oficială Maria Grapini
Scrisoare oficială Maria Grapini
  • Medicul Camelia Smicală și copiii ei. Foto: Facebook
  • Scrisoare oficială Maria Grapini
Europarlamentarul Maria Grapini i-a cerut ajutorul colegei sale finlandeze din FE, Miapetra Kumpula-Natri, ca să ajute la rezolvarea cazului medicului român Camelia Smicală, căreia i-au fost instituționalizați copiii de către statul finlandez. Demnitarul român reclamă măsurile abuzive

Europarlamentarul Maria Grapini i-a scris colegei sale finlandeze din Parlamentul European (PE), Miapetra Kumpula-Natri, solicitându-i implicare și sprijin în cazul Camelia Smicală.

„Vă scriu cu referire la cazul doamnei doctor Camelia Smicală despre care am vorbit de mai multe ori în Plenul Parlamentului European.

După cum știm în Finlanda există legi în care dau dreptul copiilor să se prezinte în instanță. Cazul doctoriței Camelia Smicală este deja bine cunoscut în lume, și nu numai în Europa. De trei ani, mama Camelia Smicală încearcă să își reîntregească familia și să aibă din nou copiii alături de ea, care au fost instituționalizați în mod abuziv, deși tot legea finlandeză spune că pot fi luați minorii din familie doar dacă există un pericol de violență asupra acestora, situație care nu a existat niciodată în această familie", a scris Maria Grapini.

Nu sunt lăsați nici să meargă la bunici

Europarlamentarul român îi prezintă omologului finlandez situația care a îngrozit o lume întreagă.

„Minorii au dreptul, de la 12 ani, să se prezinte în instanță, însă copiii doamnei doctor Smicală, Mihai și Maria, nu au fost și nici nu sunt lăsați să vină în instanță. Mama, având cetățenie română, dorește să se repatrieze în țara sa de origine, România, alături de copiii săi. Fiul doamnei Smicală, Mihai, a fost trimis de către autoritățile finlandeze, cu forța, împotriva voinței sale în Estonia, sub pretextul unei excursii peste hotare. Mai mult decât atât, copilul a fost amenințat că dacă nu merge în această așa-zisa excursie va fi băgat în celula de criză. Acest copil a cerut de nenumărate ori să meargă la bunici în România, însă a fost refuzat și, mai mult, a fost trimis într-o altă țară, și-anume în Estonia", mai scrie europarlamentarul român.

În final, Maria Grapini îi solicită colegei sale din Parlamentul European să intervină în acest caz, în vederea evitării încălcării drepturilor copiilor medicului Camelia Smicală, cerându-i soluții concrete. Maria Grapini i-a transmis eurodeputatului finlandez și un document din partea avocatului Cameliei Smicală privind această speță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel