MECLOZINUM - prospect

Foto: Pixabay
MECLOZINUM – prospect. Acțiune: Antialergic antihistaminic H, din generația 1, cu efect sedativ moderat și cu efecte antimuscarinice moderate.

MECLOZINUM – prospect:

Denumire comercială: EMETOSTOP 

Forma: Comprimate

Indicații: Prevenirea și tratamentul răului de mișcare, sindrom Menicre sau alte tulburări labirintice.

Contraindicații: Hipersensibilitate la piperazine, copii < 12 ani.

Atenție!: Precauții la pacienți cu glaucom, astm, hipertrofie a prostatei, hipotensiune, stenoza pilorului sau duodenului, obstrucție a căilor uretrale; pentru pacienții care folosesc inhibitori ai MAO (monoaminooxidază). La gravide administrarea se face numai dacă este absolut necesar. Interacțiuni cu alcoolul, anticolinergice, inhibitori MAO.

Reacții Adverse: Cele mai comune sunt: amețeală, vedere confuză, uscarea gurii și a faringelui, slăbiciune. Alte efecte nedorite: urticarie, coșuri pe față, nervozitate, stare euforică, insomnie, vomă, excitare, halucinații, lipsa poftei de mâncare, greață, diaree, constipație, diplopie, amețeli, hipotensiune, tahicardie, disurie, retenție urinară; în cazul în care s-a administrat doza în exces, stare de euforie sau depresie, convulsii, halucinații sau scăderea funcției respiratorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel